Το Τηλεσκόπιο ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ Συμμετέχει στο Πρόγραμμα Optical Radionet Pilot (ORP).

Participates in the ORP

Πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου προγράμματος Optical Radionet Pilot

Το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο αστρονομικών σταθμών στο πλαίσιο του προγράμματος Optical Radionet Pilot για την ενίσχυση της έρευνας στην Παρατηρητική Αστρονομία.

Ο διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ, Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, συμμετείχε σήμερα, 23.03.2021, στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου προγράμματος Optical Radionet Pilot (ORP: 2021-2025) που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το ποσό των 15 εκατ. €. Το έργο περιλαμβάνει 37 αστρονομικούς σταθμούς από την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, οι οποίοι για τα επόμενα 4 χρόνια θα κάνουν παρατηρήσεις στο οπτικό και ραδιοφωνικό  μέρος του φάσματος. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να αυξήσει σημαντικά τις ερευνητικές δυνατότητες στον τομέα της Παρατηρητικής Αστρονομίας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Αστεροσκοπείο Χελμός με το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» θα συμμετάσχει ενεργά σε αυτό το μεγάλο παρατηρητικό δίκτυο, αυξάνοντας έτσι την επιρροή της Ελληνικής Παρατηρησιακής Αστρονομίας σε διεθνές επίπεδο.

Share this post