Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) μπορεί να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς προς το Αστεροσκοπείο Χελμού για παρατηρητές και επίσημους επισκέπτες από τον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό Κιάτου ή από το Καλάβρυτα. Οι επίσημοι επισκέπτες και παρατηρητές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πριν την άφιξή τους προκειμένου να προγραμματίσουν τη μεταφορά τους στο Παρατηρητήριο. Αν και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε, πιο κάτω παρέχουμε πληροφορίες για τους πιο εύκολους τρόπους πρόσβασης.

article

Μετάβαση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, την Αθήνα και τον Πειραιά προς Κιάτο με τον προαστιακό σιδηρόδρομο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Κιάτου συνδέεται απευθείας με τον ΠΕΙΡΑΙΑ και την ΑΘΗΝΑ μέσω του προαστιακού σιδηρόδρομου. Επίσης, ο σταθμός ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ, είναι σταθμός μετεπιβίβασης προς Κιάτο για τη γραμμή του προαστιακού ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Η διάρκεια του ταξιδιού ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΙΑΤΟ είναι περίπου 40 λεπτά.

Βρείτε πληροφορίες και ώρες δρομολογίων για τις διαδρομές ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ & ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ-ΚΙΑΤΟ από την ιστοσελίδα του προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας.

Αθήνα – Καλάβρυτα με λεωφορείο

Λεωφορεία από Αθήνα προς Καλάβρυτα αναχωρούν καθημερινά από τον σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού. Το ταξίδι διαρκεί 3 ώρες (~200 χλμ.). Για τη μετάβαση στον σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού, οι επιβάτες πρέπει να πάρουν το λεωφορείο 051 από την Ομόνοια ή το λεωφορείο Χ93 από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Από τον σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού πάρτε το λεωφορείο για Καλάβρυτα ή το λεωφορείο για Αίγιο και στη συνέχεια το τοπικό λεωφορείο για Καλάβρυτα.

Συνήθως, από τον σταθμό Κηφισού υπάρχει μόνο ένα απευθείας δρομολόγιο προς Καλάβρυτα που αναχωρεί στις 9:40 π.μ. καθημερινά .

Το χρονοδιάγραμμα που παρέχεται εδώ είναι ενδεικτικό, γι’ αυτό παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον σταθμό των λεωφορείων Κηφισού πριν την άφιξη.

Αθήνα – Καλάβρυτα με ταξί

Στιο αεροδρόμιο της Αθήνας υπάρχει χώρος αναμονής των ταξί και μπορείτε να έρθετε απευθείας στα Καλάβρυτα. Κόστος περίπου. 150-200 ευρώ. Σημειώστε ότι η τιμή δεν είναι σταθερή, γι’ αυτό φροντίστε να ρωτήσετε τον οδηγό ταξί για το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρώσετε. Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να προσκομίσουν, εφόσον τους ζητηθεί, απόδειξη για το ποσό που καταβλήθηκε για υπηρεσίες μεταφοράς.

Πάτρα – Καλάβρυτα με λεωφορείο

Υπάρχουν καθημερινά λεωφορεία από την Πάτρα για τα Καλάβρυτα. Ο σταθμός των λεωφορείων βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και μπορείτε να φτάσετε εκεί πεζή. Υπάρχουν απευθείας διαδρομές προς τα Καλάβρυτα στις 5:30 π.μ., 7:15 π.μ., 13:10 μ.μ., 16:00 μ.μ. καθημερινά. Το ωράριο ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές, γι’ αυτό παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σταθμό λεωφορείων της Πάτρας πριν από την άφιξη.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Σταθμός Λεωφορείων (Πάτρα): +30 2610639108, +30 2610639109
Σταθμός Λεωφορείων (Καλάβρυτα): +30 2692022224
Σταθμός Λεωφορείων (Αθήνα): +30 2105134669, +30 2105124910, +30 2105136185

Ανακαλύψτε το Σύμπαν