Νέα2022-01-24T18:58:37+02:00

Πρόσθετος εξοπλισμός και δοκιμές στο πλαίσιο του έργου ScyLight

10/11/2021|

Μετά την επιτυχή εγκατάσταση του εξοπλισμού του προγράμματος ScyLight τον περασμένο Ιούλιο, η ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος επισκέπτεται ξανά το αστεροσκοπείο του Χελμού όπου σε συνεργασία με το προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ συνεχίζουν τις δοκιμές με το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος».

Επιτυχής εγκατάσταση του εξοπλισμού και “πρώτο φως” για το πρόγραμμα ScyLight του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)

29/07/2021|

Στις 23 Ιουλίου, η ομάδα τηλεσκοπίων του ΙΑΑΔΕΤ μαζί με δύο οπτικούς μηχανικούς από την ESA ξεκίνησαν να εγκαθιστούν τον εξοπλισμό, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος από τους επιστήμονες της ESA με στόχο την παρακολούθηση και καταγραφή πληροφορίας που θα στέλνει ο δορυφόρος, με οπτικό laser, σε ειδικό ανιχνευτή που θα είναι τοποθετημένος στον Αρίσταρχο.

Πιλοτικός Σταθμός του έργου Scylight στο Αστεροσκοπείο Χελμού

02/07/2021|

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αποφάσισε να κατασκευάσει τον πρώτο επίγειο σταθμό του φιλόδοξου προγράμματος ARTES ScyLight στο Αστεροσκοπείο Χελμός στην Αχαΐα, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από το Αρχείο μας

Η εταιρεία ‘Optical Surfaces’ προμήθευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με φακούς ακριβείας για το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος

09/09/2016|

Η κάμερα ευρέως πεδίου «Αρίσταρχος» Wide-Field Camera (AWFC) είναι μια νέα συσκευή απεικόνισης ευρέος πεδίου που θα χρησιμοποιηθεί στο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» στο Αστεροσκοπείο Χελμού στην Ελλάδα. Έχει οπτικό πεδίο 26 x 26 λεπτών στον ουρανό με ανάλυση καλύτερη από 1 δευτερόλεπτο ανά pixel.

Ανακαλύψτε το Σύμπαν

Επικοινωνία
Go to Top