Νέα

Νέα2022-01-24T18:58:37+02:00

Συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με την NASA και την ESA: Νέοι δρόμοι ανοίγονται στους τομείς των οπτικών και κβαντικών επικοινωνιών.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος προχωρά στην ολοκλήρωση των διατάξεων που θα τοποθετηθούν στα Αστεροσκοπεία Χελμού και Κρυονερίου με στόχο την επίτευξη οπτικής ζεύξης με την αποστολή της NASA Psyche. Αυτή η εμβληματική συνεργασία του ΙΑΑΔΕΤ/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με την ESA και την NASA αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους στους τομείς των οπτικών/κβαντικών επικοινωνιών.

14/02/2024|

Τo μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ελλάδος, ο “Αρίσταρχος”, αναβαθμίζεται με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

07/02/2024|

Στις 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΑΑΔΕΤ στην Πεντέλη η πρώτη συνάντηση εργασίας (kick off meeting) μεταξύ των εταίρων αναφορικά με την αναβάθμιση των Ελληνικών τηλεσκοπίων ''GREEK CONNECTIVITY OPTICAL GROUND STATIONS''. Από ελληνικής πλευράς η Ελληνική εταιρεία Raymetrics υπό τη γενικότερη επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) έχει αναλάβει μεταξύ άλλων το έργο της αναβάθμισης του τηλεσκοπίου "Αρίσταρχος" του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ.

Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τομέα των οπτικών και κβαντικών επικοινωνιών.

27/01/2024|

Στις 25 Ιανουαρίου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας το οποίο επισφραγίζει την Ελληνογαλλική συνεργασία στον τομέα των καινοτόμων, δορυφορικών, οπτικών και ευρυζωνικών επικοινωνιών. Συνυπογράφοντες ήταν από ελληνικής πλευράς η HELLAS SAΤ, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και από γαλλικής πλευράς η Thales Alenia Space (παγκόσμια κατασκευαστική εταιρία διαστημικών συστημάτων) και η Γαλλική διαστημική εταιρία CNES. Η συνεργασία αυτή τελεί υπό τη γενικότερη επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). 

Από το Αρχείο μας

Η εταιρεία ‘Optical Surfaces’ προμήθευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με φακούς ακριβείας για το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος

09/09/2016|

Η κάμερα ευρέως πεδίου «Αρίσταρχος» Wide-Field Camera (AWFC) είναι μια νέα συσκευή απεικόνισης ευρέος πεδίου που θα χρησιμοποιηθεί στο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» στο Αστεροσκοπείο Χελμού στην Ελλάδα. Έχει οπτικό πεδίο 26 x 26 λεπτών στον ουρανό με ανάλυση καλύτερη από 1 δευτερόλεπτο ανά pixel.

Ανακαλύψτε το Σύμπαν

Go to Top